Hur förstå ofullständiga instruktioner?

Mitt huvud kraschar. Vet inte i vilken ände jag ska börja. Problemen hopar sig. Och det känns rätt hopplöst. 

Instruktionen som ges till en början är ofullständig. Vi ska skriva om Strategisk miljöbedömning. Det finns olika typer och frågorna är många, till en början är det till och med svårt att förstå att det finns flera olika typer. Någon mejlar och vi får en rapportstruktur som i sig inte säger cad uppgiften är. Jag blir stressad och mejlar till slut om mer info. Men vi är tydligen konsulter som ska hitta inspiration och idéer själva. Fortfarande rörigt, vad är uppdraget/uppgiften då egentligen? Vi labbar vidare i GIS, vilket vi nu ska koppla till de små delar vi har gjort tidigare. Tydligen har vi missat delar som bi borde ha gjort också, men som inte varit tydliga. Nu är det snart inlämning och vi har inte gjort vad vi ska. Men inte heller vetat vad vi bör göra. Efter möte med våra handledare idag är det ungefär lika rörigt och mer stress över saker vi borde ha gjort. Men när borde vi ha förstått det, det är den stora frågan. 

Strategiska möjligheter utformar jag nu, som någon som bör användas för att nå från faktorer till mål. Det borde ha gjorts tidigare, men vad har jag för val? 

Mindre bra beslut och mindre bra stress just nu. Försöker samla mig med detta. Hitta energin och fokusera. Komma vidare. Det blir mer och mer lockande att bara läsa en kurs nästa period! Vill ju inte stressa! Usch. 
Är det bra att stirra in i väggen tro?