First day of a new part of my life - Singapore

5 jan 14

Ja, då är det dags på riktigt då. Det stora äventyret börjar. Jag lämnar en trött Lovisa på hotellrummet (hon åkte ett par timmar senare) och beger mig med taxi mot Don Muang Airport (DMK). Åker vid fyra och är framme tjugo över. Hotellet som planerade för en timmes resväg och två timmar på flygplatsen. Vid kvart i fem är jag även incheckad och igenom säkerhetskontrollen (immigration-kortet taget från mig igen och jag har fått stämpel ut ur landet). Vad gör jag nu då? Två timmar kvar. Har frukost-ångest. Drickyoghurten jag drack i taxin gjorde inte mycket för att mätta mig. McDonalds eller Starbucks eller McD.. eller? Blir tillslut Starbucks när jag hittar en kycklingwrap mellan muffinsarna. Wrap och Latte till frukost klockan fem på morgonen, perfekt.

Äter frukosten långsamt samtidigt som jag försöker få tag på internet. Skriver lite med mamma och Malik innan de ska gå och lägga sig i Sverige. Sitter sedan i gaten i nästan en och en halv timme innan jag får gå på planet. Lite strul med några rysktalande (från typ Ukraina) framför som inte fattade att de behövde visa rätt biljett/boarding pass och visum (krävdes för dem – men inte för mig). Till slut får jag i alla fall gå på planet (fick platsen längst bak igen vilket var lite segt – då stolen inte kunde lutas något alls – men de framför kunde). Så är det att boka AirAsia (typ som RyanAir). Efter en mycket turbulent flight fick hon bredvid mig en vit lapp (embarkation card) som hon började fylla i. Jag blir lite stressad eftersom vi på väg in i Thailand fick just sådana som skulle fyllas i innan flygplatsen. Hon frågar efter ett till mig också när jag frågar henne, men det verkar egentligen inte som om någon fått dessa kort. Jag fyller ändå i det och blir lite säkrare. Efter avstigning var det säkerhetskontroll på mig och handbagaget (typ som när man går in till gaterna – men nu skulle jag ju ut). Efter en liten promenad (med passering av immigration där det vita kortet behövdes, samt mitt IPA-letter) inne på terminal 1 kommer jga till väskorna. Eftersom jag redan i flygplanet såg min väska lastas av ser jag den direkt åka runt på bandet. Tar den med mig och blir än en gång tvungen att passera en säkerhetskontroll där mitt bagage ska skannas (båda väskorna nu). Sen är jag ute i landet och lyckas hitta en informationsdisk som jag kan ringa Johnny – husvärden från och tala om att jag kommer om ca 1 timme (tiden det skulle ta att åka MRT).

Tar mig från terminal 1 till 2 och därifrån kommer jag direkt ner i MRTn. Eftersom jag har fått Lovisas MRT-card så kan jag gå direkt genom spärrarna och på ett tåg. Får trängas med många andra resenärer och resväskor. Efter två stationer byter jag till en annan del av den gröna linjen (precis som hemma!) och åker genom hela Singapore, till en station som heter Lakeside. Så efter drygt 60 minuter går jag av och promenerar den sista biten till Scholars Recidence där jag ska bo. Träffar Johnny och läser samt skriver kontrakt för 4,5 månader. Går upp på rummet och skypar lite samt fixar med mina saker och sen går jag ut. Promenerar till Boon Lay och går in i Jurong Point för att handla lite, äter middag och släpar sedan sakerna hela vägen hem. 

Så var alltså äventyret igång då!