Like a tourist...

8 jan 14

Jag vaknar och fixar lite grejjer hemma innan jag bestämmer mig för att jag borde turista lite. Tar mig i kragen och packar tygpåsen för en dag på stan. Bestämmer mig för att en ryggsäck är ett bra inköp och åker till ett ”mall” i Somerset. Går runt i gallerian en stund och kollar in all väskor innan jag i den sista affären hittar en svart ryggsäck för 23 dollar. Det blir den och jag packar om till ryggsäck. Provar även (av misstag) att tappa kameran i golvet, den får ett fult märke men överlever fallet på 50 cm. Tur att den är shockproof! 

Promenerar längs hela Orchard road och förbi Raffles Hotell. (Jag vet att man borde dricka Singpore Sling där men det är något jag inte tänker göra själv utan kanske med Malik?) Går vidare ner till Marina Bay och fotar Merlion på långt håll (eftersom jag har köpt biljetter till ett event på fredag när vi ändå ska dit) och såklart även Marina Bay Sands (det coola hotellet). Singapore Flyer (världens största pariserhjul) får också vara med på bild. Går ut på bron till Marina Bay Sands för att fota på lite närmare håll och även få med den coola vita byggnaden (tror det är något med arkitektur, muséum kanske?) framför. Tar lite ”selfisar” och vilka kommer inte då gåendes över bron? Josh och Doug!

De tänker hitta någonting att dricka någonstans och tycker att jag ska följa med, vilket jag gör. Vi går in i Marina Bay Sands och tittar, och Doug säger att vi måste åka upp! Och även att han såklart inte tänker låta mig eller Josh betala. Nähä? Så jag ska alltså få åka upp utan att betala? Ja! Och så himla coolt det var, utsikt över Singapore och bara känslan av att ha varit där uppe! TACK!

 

Lämnar dem någon timme senare när de ska på casino. Letar mig ett varv runt Marina Bay och efter mycket om och men MRT stationen Raffles Place. Köper en sub på Subways och är tvungen att äta den där eftersom man inte får äta eller dricka på tågen.

Kommer hem och det är fortfarande tomt här. Går ut och springer 2,6 km och kommer tillbaka. Den franska tjejen Alexe har kommit och vi pratar lite grann. Jag är genomsvettig...så trevligt, haha. Senare kommer även Song från Sydkorea tillsammans med en kompis och så går hon igen. Lite konstigt. Men ja. Nu är vi i alla fall tre.